mandag 24. august 2015

Dette står på menyen for uke 36

Her følger en ukesmeny med paleo oppskrifter for den første uken av Paleo Challengen i september. Klikk på bildet for å se oppskriften forstørret. Alle ingredienser er nok ikke lett å få tak i økologisk. Grønsaker med tykt skall, som f.eks. avokado, går fint i uøkologisk versjon, siden skallet beskytter noe mot sprøytemidler. Ellers hvis du velger å gå for uøkologiske frukt og grønnsaker, så skyll og skrubb godt (min. 30sek. så er de fleste bakterier og sprøytemidler borte).

Tirsdag 01.09
Frokost: Banan og Avokadomos med nøtter og bær.
Oppskrift: 3 medium avokadoer og 3 medium bananer moses med stavmikser eller blender. Bland inn en juice fra en halv appelsin eller sitron. Strø på med nøtter og bær. Nok til ca.4 porsjoner.

Lunsj: Frokostkjøttkaker av bison (storfe) (med noe grønt attåt). Økologisk storfe kjøttdeig fåes som regel kjøpt på Meny eller Kiwi.
Hentet fra: Naturlig mat
av Mark Sisson, s.35















Middag:
Grønnsaksgryte med kokos
Hentet fra: Naturlig mat
av Mark Sisson, s.121














Onsdag 02.09

Frokost: Varm frokostgrøt
Hentet fra: Paleo - Sunnere, sterkere...
av Sara Lossius, s.104













 
Lunsj:
Rester fra tirsdagens middag, hvis ikke noe igjen se: lunsj tirsdag


Middag:
Fisketaco med sitrusdressing og avokado

Hentet fra: Naturlig mat
av Mark Sisson, s.142














 

Torsdag 03.09
Frokost: Pizzaomelett (Pizza frittata)
Hentet fra: Naturlig mat
av Mark Sisson, s.25
   











 

Lunsj:
Rester fra onsdagens middag, hvis ikke noe igjen se lunsj tirsdag


Middag: Kål-ikke-ruletter

Hentet fra: Natirlig mat
av Mark Sisson, s.113














Fredag 04.09

Frokost: Bananlapper, ev. toppet med Ghee (klarnet smør) og/el. epleskiver/kanel/friske bær
(Bananer fås kjøpt økologisk på de fleste Norgesgruppen butikker, epler og kanel også,
bær kan man selv plukke, eller kjøpe fryst, hvis ikke, skyld godt!)

Oppsrkift: Ta 6 egg og visp dem godt, mos 3-4 bananer oppi de vispende eggene. Tilsett 2 ss mandelmel eller 4 ss malte mandler. Stek lappene på litt over middels varme ca 1 minutt på hver side (dette kan variere,  men prøv dere fram). Blir lappene noe mørke, så trenger de ikke nødvendigvis være brent. 

Lunsj: Eggmuffins og ev. litt rå grønnsaker/ salat som tilbehør

Oppskrift: 1 pakke med bacon (helst økologisk, se f.eks. Grøstad gris på Meny), 1/2 rød paprika, 5 egg, 2ss kokosmelk, 1 stor neve med spinat, 1/2 brokkoli, salt og pepper eller annet krydder.
Skjør baconet og paprikaen i små biter. Stek det lett i en panne. Visp egg og kokosmelk i en bolle. Hakk spinaten og tilsett eggeblandingen. Tilsett ønsket mengde krydder. Ha bacon og paprika i muffinsformene. Hell over eggeblandingen. Stekes midt i ovnen på 160 grader i 12-15minutter (Hentet fra: Paleo - Sunnere, sterkere og slankere med en naturlig livsstil av Sara Lossius, s.96)


Middag: Panert torsk og råkostsalat
Hentet fra: Helt naturlig mat
av René Zografos, s.58















Lørdag 05.09

Frokost: Grønn salat med avokado og hasselnøtter
Hentet fra: Naturlig mat
av Mark Sisson, s.64
    













Lunsj: Rester fra fredagens middag, hvis ikke noe igjen, se lunsj fredag

Middag:
Fredagstaco (lørdagstaco) paleostyle

Hentet fra: Paleo - Sunnere, sterkere...
av Sara Lossius, s.114















Søndag 06.09

Frokost: Blomkålpuré med pølser og porsjerte egg
Hentet fra: Naturlig mat
av Mark Sisson, s.26
  













Lunsj: Rester fra lørdagens middag, hvis ikke noe igjen se lunsj fredag

Middag:
Lammekoteletter i form med sopp og rosmarin med rotmos (trykk på link) 

Fortsettelse følger... 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar