søndag 13. september 2015

Mandag - onsdag uke 38 : forslag til frokost, lunsj og middag

Mandag

Lunsj:

Lag gjerne din egen variant av denne omeletten, her er det nok vanskelig å mislykkes. Og pass på å lage nok til rester. Mine favoritt ingredienser er: hvitløk, soltørket tomat, paprika, persille og brokkoli sammen med smakfulle kryddepølse fra: Jacobs utvalgte med høyt kjøttinnhold/ eventuelt økologisk variant. Og tro det eller ei, litt presset sitronsaft i røra gjør virkelig susen! 

Bilde fra boka: "Helt naturlig mat" av Zografos, R.
Noen ganger lager jeg en mer mettende varant av omeletten og tilsetter f.eks litt kokosmel, malte solsikkefrø og/ eller sesammel i røra. Hvis jeg da også lurer inn noen spiskjeer med tomatpure og oregano i stekepannen hvor jeg fårhåndssteker pølser, løk og diverse ender man opp med en deilig pizzavariant, som er så god, at det nesten skulle vært en hemmelighet. 


Middag:

LAKSEGRYTE
(fra:,"Helt naturlig mat" av: Zografos, R.

3-4 personer

500 g laksefilet (vill-laks, eventuelt økologisk tror de pleier å ha på Rema 1000) 
5-6 vårløk, hakket
1/2 chili, finhakket
1/2 sqash i terninger
4 fed hvitløk, finhakket
2 bokser økologisk kokosmelk
2 ss konsentret kyllingfond, eventuelt buljong
1 ts chilipaste
1-2 ts hakket sellerirot
Ca 1/2 ts salt og hvit pepper

Bruk en ildfast kjele eller form. Legg i alle ingrediensene, untatt fisken og rør godt rundt. Tilsett fisken tilslutt og rør forsiktig en gang til. Sett så gryten mitt i ovnen og stek i ca. 20 minutter på 200 grader. Rør om av og til. Smak til med salt og pepper.

Tirsdag

Frokost:

Banan og avokadomos av to bananer og to avokadoer som moses sammen. Press over litt sitron/ apelsin og rør rundt.  Server gjerne med nøtter og bær.

Lunsj: Rester fra gårsdagens middag/lunsj.

MiddagNam, nam! Jeg gleder meg ihvertfall til å teste ut denne supre oppskriften (som faktisk er klippet ut fra en eller annen matbutikk-reklame).

Majones lages enkelt selv ved å finne fram: 2 eggeplommer, litt havsalt, dijonsennepp og en liten skvis med sitronsaft som piskes lett sammen, gjerne med stavmikservispen i den høye, sylinderformede beholderen. Deretter tilsettes ca. 2, 5 dl romtemperert mild/ smaksnøytral olje i en tynn stråle mens du pisker hele tiden. Heller du for fort kan den skille seg. Hvis det skjer kan du likevel i mange tilfeller redde majonesen med å tilsette littegann vann. Jeg bruker olivenoljen fra eldorado til majones fordi den er mild på smak, koster lite og samtidig er sunnere en andre, nøytrale oljer man finner på de fleste butikker.


Onsdag

FrokostDenne har jeg ikke testet ut selv enda, men jeg går utifra at dette må være tipp topp frokost-mat som også går raskt å lage (fra boka: "Helt naturlig mat"). Du må nok regne med å doble oppskriften hvis der skal rekke til flere.

Lunsj: Rester fra gårsdagen. 
Ingen rester? Da er mitt tips: Gjør et liten googl-søk på: "suppe" og test ut noe nytt. Det finnes jo utallige alternativer. Jeg har f.eks aldri laget løksuppe før, så det må jeg absolutt gjøre noe med. Løk er faktisk skikkelig sunt!  


Middag
Her i huset prøver vi på å ha minst en vegetar-dag i uka. Det er først og fremst (mitt) husfruen sitt initiativ, blant annet fordi hun merker at kroppen blir veldig glad og mer samarbeidsvillig av å få litt kjøtt-fri. Denne salaten fra et tidligere Kiwi-hefte har vi laget masse i løpet av vår og sommer-månedene. Nå tenker jeg å for første gang servere den med hjemmelaget sitrus-majones i istedet for yoghurt eller rømme.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar