torsdag 17. september 2015

Ukens mattips

Her kommer litt oppdatering om hvilken mat vi har kost oss med i det siste.

Frokost:
Vi spiste en omelett med stekt sopp og litt bacon

Lunsj: Middagsrester. Jeg stekte resten av baconpakken fra mårran med  rester av blomkålris. Blomkålris stekt i baconfett med f.eks litt tomat, agurk og avokado-biter attåt kan varmt anbefales. Baconfett passer fint til å steke andre ting i enn bacon, og kan til og med brukes i hjemmelaget majones.

Middag:
Kveite (el. annen hvit fisk) panert med chorizo pølse (påleggvarianten) og mandler (el. pinjekjerner/ cashew). Kan serveres som den er eller med valgfritt tilbehør. 


Frokost:

Frokostmiks med kokos/ mandelmelk
- Avokado
- Banan el. annen frukt/ bær
- Nøtter
- Kokosmasse/ -flak
- Kokos- eller mandelmelk

Lag gjerne fin egen mandelmelk (usøtet). Her er oppskrift:http://www.superdamebloggen.no/lag-din-egen-mandelmelk/

Del i passende biter og miks sammen som du vil i skåla. Topp det hele med kokosmelk og kanskje et lite kaneldryss. Her er det mange muligheter til variasjon, og jeg mistenker at dette trolig blir min nye frokost/ kveldsmat favoritt, ihvertfall ut paleochallengen.

Lunsjpannekaker:

Noen mener man helst ikke skal drive med paleofisert mat som pannekaker og sånt under en pc, men jeg er ikke såå opptatt av at det jeg spiser ikke skal ligne på en pannekake så lenge det bare inneholder tilatte ingredienser og er knallsunne.

Denne supre oppskriften testet vi ut på en søndag formidag:

- 5 egg
- 3 ss kokosmelk ca. (Kokoskremen kan du ta av, stivpiske og servere ved siden av)
- 1 banan, moset
- 2 ss mandelmel, fettredusert
- Eventuelt litt havsalt







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar