søndag 6. september 2015

Forslag til ukemeny for uke 37

Da håper jeg PaleoChallengen går greit for de fleste. Kanskje noen har begynt å merke forandringer til det verre (pga. kroppens tilvenning til ny kost) eller det bedre? Her kommer i hvert fall et forslag til en ukemeny for uke 37. Handleliste kan dere prøve å få laget selv ut ifra de oppskriftene dere velger.

Mandag 07.09
Frokost: Smuldrepai med bær
Hentet fra Naturlig mat av Mark Sisson, s.18













Lunsj: Blomkålsuppe med hasselnøtter (Clotildes blomkålsuppe) (trykk link)

Middag: Fiskegrateng med råkostsalat
Hentet fra Paleo - sunnere, sterkere... av Sara Lossius, s.108
















Tirsdag 08.09
Frokost: Varm frokostgrøt (se onsdag 02.09 eller trykk på link)

Lunsj: Rester fra lunsj/middag fra dagen før

Middag: Panang curry med blomkålris
Foto av: Tuva Linn Hansen




















Oppskrift:
  • 1 ss olje
  • 1 stor rødløk 
  • 1 ss Panang Curry paste(kjøpes på asiatiske butikker) 
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 500 g kyllingfillet (vi prøver med økologisk kalkunfilet) 
  • 4 kaffir lime blader (kjøpes også på asiatisk) 
  • 0,6 dl kokoskrem
  • 1 ss fiskesaus 
  • 1 ss limejuice
  • 2 ts brunt sukker (bør sløyfes)
  • 1,25 dl basil leaves (fra Thaisjappe) 
  • 1,25 dl ananasbiter

    Varm opp oljen og tilsett curryen og løken. Når løken er blank tilsettes kokosmelka. Gi det et oppkok og tilsett kaffir lime bladene og la det koke i 5 min før kyllingbitene kommer i. La det koke i ytterlige 15 min for deretter å tilsette kokoskrem, fiskesaus, limejuice. La det koke i 5 minutter før du serverer det med ris blomkålris, cashewnøtter og agurk. Enjoy!
    Blomkålsris lager du ved å rive blomkål med rivjern eller kjøkkenmaskin til riskonsistens. Deretter stekes den i stekepanne i klarnet smør/olje i noen minutter. Smak til med salt.
Onsdag 09.09
Frokost: Banan og avokadomos med nøtter og bær.
Oppskrift: 3 medium avokadoer og 3 medium bananer moses med stavmikser eller blender. Bland inn en juice fra en halv appelsin eller sitron. Strø på med nøtter og bær. Nok til ca.4 porsjoner.

Lunsj: Spinatsuppe med kokosmelk og karrireker
Hentet fra Naturlig mat av Mark Sisson, s.85













Viktig!: Hvis suppen skal brukes til rester dagen etter, må den
settes i kjøleskap med engang etter maten og ikke lenger enn
til dagen etter. Reker har ikke lang holdbarhet.

Middag: Viltkarbonader elg/hjort med høyt kjøttinnhold (minimalt tilsetninger) med stekt løk blanding og rotmos (eventuelt lage karbonader selv av kjøttdeig hvis man ikke finner det man skal ha).
Oppskrift: Enkel fremgangsmåte! Her er det bare å varme opp karbonadene, lage rotmos av ønskede, valgfrie grønnsaker, f.eks. kålrot og litt søtpotet. Løken blir best hvis den får steke lenge i klarnet smør på middels varme. Bland gjerne ulike typer løk: gulløk, rødløk, sjalottløk, purre eller vårløk.

Torsdag 10.09
Frokost: Pizza omelett (Pizza fritatta) (se torsdag 03.09 eller trykk link)

Lunsj: Rester fra lunsj/middag fra dagen før (husk holdbarhet på rekene)

Middag: Torsk med grønnsaker og bacon (obs. oppskriften tar utgangspunkt for 1 person)
Hentet fra Helt Naturlig Mat av René Zografos













Fredag 11.09

Frokost: Kalkunsalat (dropp parmesanost til topping under Challengen)
Hentet fra Helt Natulrig Mat av René Zorafos, s.169













Lunsj: Tomatsuppe med egg (Her er to forslag: Paleoliv eller Paleomat)
Tips: Kan også serveres med sprøstekt bacon og oppkuttede, rå grønnsaker som f.eks paprika og vårløk. Prøv å unngå buljong, bruk helst kraft.

Middag: Ytrefilet/indrefilet av svin, ekstra mør biff med grønnsaker
Hentet fra Helt Naturlig Mat av Rene Zografos, s.57














Lørdag 12.09

Frokost: Eggerøre med f.eks. hakket hvitløk, kjøttrester og grønnsaker

Lunsj: Rester fra lunsj/middag fra dagen før

Middag: Paleolappskaus
(oppskrift kommer...)

Søndag 13.09
Frokost: Bananlapper ev. toppet med Ghee (klarnet smør) og/el. epleskiver/kanel/friske bær
(Bananer fås kjøpt økologisk på de fleste Norgesgruppen butikker, epler og kanel også,
bær kan man selv plukke, eller kjøpe fryst, hvis ikke, skyld godt!)

Oppsrkift: Ta 6 egg og visp dem godt, mos 3-4 bananer oppi de vispende eggene. Tilsett 2 ss mandelmel eller 4 ss malte mandler. Stek lappene på litt over middels varme ca 1 minutt på hver side (dette kan variere,  men prøv dere fram). Blir lappene noe mørke, så trenger de ikke nødvendigvis være brent.

Lunsj: Pytt-i-panne
Hentet fra Helt Natulrig Mat av René Zografos, s.79













Middag: Rester fra paleolappskaus

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar